miercuri, 30 iunie 2010

Primul Corvette este fabricat

30 Iunie a fost ziua în care primul Chevrolet Corvette a ieşit de pe liniile de asamblare, acest automobil devenind o legendă emblematică pentru industria automobilistică americană.
30 Iunie 1953 - În această zi în uzina Flint din Michigan a fost asamblat primul model de serie Chevrolet Corvette. Acesta, ca şi restul de 299 exemplare, a fost asamblat manual şi din acest motiv în primul an, cifrele de producţie fiind atât de reduse. Prototipurile preserie ale acestui automobil, care îşi trage numele de la o o navă de război din flota americană din timpul Al Doilea Război Mondial, a fost prezentat însă în preajma Crăciunului în 1952.
Prima generaţie C1 a fost produsă între anii 1953 şi 1962 şi poate fi considerată şi cea mai elegantă dintre toate, dar acest model şi-a păstrat linia de-a lungul anilor şi chiar în era muscle car se diferenţia printr-o imagine mult mai sofisticată şi fluidă decât a automobilelor sportive tipice din acea perioadă. În cei aproape 60 de ani de carieră, Corvette a ajuns la cea de-a şasea generaţie (introdusă în 2005) şi a fost produs în peste 1.340.000 exemplare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu