duminică, 27 iunie 2010

Ferrari va creste cu 30% in Romania anul acesta

Dacia, Ford sau Volkswagen se lupta pentru supravietuire, pe o piata auto in cadere libera, in timp ce Ferrari sfideaza tendinta. Forza Rosa, importatorul oficial al marcii italiene in Romania, se asteapta la o crestere a vanzarilor cu 30% anul acesta. Oficialii importatorului se asteapta la o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro anul acesta, Ferrari 458 Italia fiind locomotiva care va trage dupa ea aceata crestere.
“Anul acesta speram sa comercializam 25 de unitati, comparativ cu cele 20 vandute anul trecut”, a declarat Octavian Ursu, director de vanzari Forza Rosa, cu ocazia unui salon auto desfasurat in Bulgaria.  

Importatorul marcii italiene a vandut deja 18 modele 458 Italia si California, pana acum, majoritatea bolizilor fiind deja livrati catre proprietari.

80% din masini au fost livrate

Veniturile Forza Rosa au atins, anul trecut, valoarea de cinci milioane de euro, de la 4,5 milioane de euro inregistrate in 2008, cand nu au comercializat decat 18 unitati. “Am livrat deja 14 automobile pana acum”, afirma Ursu, care precizeaza ca pretul mediu al unui model Ferrari se situeaza in jurul valorii de 180.000 de euro, cu TVA.
Cresterea cu 30% a vanzarilor de anul acesta va fi puternic sustinuta si de modelul Ferrari 599 GTO, cu un pret anuntat de 300.000 de euro.

Octavian Ursu spune ca Forza Rosa a comercializat, deja, trei modele 599 GTO anul acesta, acesta fiind si numarul maxim de masini oferite de Ferrari pentru Romania. „NU cred ca vom mai obtine vreun model de la conducerea producatorului, chiar daca cerere exista”, a declarat Ursu.

Ferrari a lansat modelul 599 GTO in aprilie, la Salonul Auto de la Beijing, constructorul Italian mentionand ca vor fi produse numai 599 de unitati.

Octavian Ursu a declarat ca situatia economica precara din ultimii ani nu a afectat operatiunile companiei din Romania. Reprezentantul Forza Rosa sustine ca, in ultima perioada, tot mai multi clienti aleg sa-si cumpere Ferrari prin operatiuni financiare, precum leasingul, si mai putin cu bani gheata.

In decembrie 2009, Forza Rosa si-a deschis la Bucuresti cel mai mare magazin Ferrari din Europa, investitie care s-a ridicat la 4,5 milioane de euro. Magazinul are o suprafata totala de 500 de metri patrati, in care se comercializeaza imbracaminte, ceasuri si alte accesorii sub marca Ferrari.

Inca un magazin la Monte Carlo

Octavian Ursu spune ca Forza Rosa are in plan sa investeasca cinci milioane de euro intr-un magazin similar, dar de data aceasta in Monte Carlo. Inaugurarea oficiala este programata pentru toamna acestui an.

Forza Rosa are deschise un showroom si un service la Bucuresti. De asemenea, compania comercializeaza modele Ferrari pe piete auto precum cele din Bulgaria, Ucraina sau Serbie, tari unde constructorul Italian nu are niciun importator oficial.

Conform spunelor lui Octavian Ursu, in Bulgaria au fost vandute, anul acesta, trei modele de Ferrari. Reprezentantul Forza Rosa considera ca principalii competitori pentru Ferrari, in Romania, sunt Porsche, Lamborghini si Aston Martin.

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu